Nieuw: de 3x7km Estafette bij de Kok Wooncenter Halve van Hoogland

Voor deze laatste Halve van Hoogland is een nieuw onderdeel op het programma gezet: de 3x7km estafette. De estafette start om 13:30 uur gelijk met de halve marathon en gaat over hetzelfde parcours. Elk team bestaat uit 3 personen. De teams mogen willekeurig samengesteld worden. bijv.. 2 mannen en 1 vrouw. of 3 generaties die gezamenlijk willen lopen.

Per team is er een startnummer met een startnummerband. Onderweg zijn twee wisselpunten. Daar vindt de aflossing van de hardloper plaats door het startnummer over te dragen.

Het team moet zelf zorgen voor vervoer naar en van de wisselpunten. Vanwege het ontbreken van voldoende parkeerruimte moet dit per fiets.

Loper 1 start, terwijl de volgende lopers op de fiets naar het 1e wisselpunt rijden. Het eerste wisselpunt is op de Krachtwijkerweg ter hoogte van hoek Slaagse weg.(7km) De fietsers volgen een eigen de route. Dit is aangegeven op een kaartje. Fietsers mogen niet met de loper mee rijden op het halve marathon parcours!

Zodra loper 1 gewisseld heeft met loper 2, fietst deze met loper 3 naar wisselpunt 2. Het tweede wisselpunt is op de Neerzelderdseweg ter hoogte van kilometer punt 14. Ook hierheen volgen fietsers een eigen route en is het niet de bedoeling dat ze op het halve marathon parcours rijden. Na de wissel van loper 2 met 3, fietsen lopers 1 en 2 terug naar de start finish locatie en wachten daar loper 3 op. De bedoeling is dat het estafette team de laatste 300 m samen loopt en finisht.  Dit laatste stuk begint op het Enkeerpad ter hoogte van de Duivensteeg. Fietsen kunnen hier geparkeerd worden in de grote fietsen stalling. Hiervandaan is het ca. 200m wandelen naar de startplek van de laatste gezamenlijke meters.

Minimale leeftijd van een estafette team is 14 jaar.

Overige informatie volgt later, mocht je vragen hebben mailen mag altijd, of neem contact op met ons via Facebook.