Nieuw: de 3x7km Estafette bij de Kok Wooncenter Halve van Hoogland

Voor deze laatste Halve van Hoogland is een nieuw onderdeel op het programma gezet: de 3x7km estafette. De estafette start om 13:30 uur gelijk met de halve marathon en gaat over hetzelfde parcours. Elk team bestaat uit 3 personen. De teams mogen willekeurig samengesteld worden. bijv.. 2 mannen en 1 vrouw. of 3 generaties die gezamenlijk willen lopen.

Per team is er één startnummer met een startnummerband. Onderweg zijn twee wisselpunten. Daar vindt de aflossing van de hardloper plaats door het startnummer over te dragen.

Het team moet zelf zorgen voor vervoer naar en van de wisselpunten. Vanwege het ontbreken van voldoende parkeerruimte moet dit per fiets. Op de bijgevoegde tekening is het lopersparkoers en die voor de fietsers weergegeven. Het is niet de bedoeling dat er een fietser meefietst met de loper op het halve marathon parcours!

Loper 1 start bij het start/finish op het terrein van Dorpsfeest Hoogland. Ondertussen fietsen de andere twee lopers via de fietsroute naar wisselpunt 1. Dit eerste wisselpunt is op de Krachtwijkerweg ter hoogte van hoek Slaagse weg.(7km). De fietsers zetten hun fietsen op de daar aangegeven plek en wachten hun loper op. De startnummerband wordt doorgegeven aan de 2e loper. De 1e en 3e loper fietsen via de fietsroute naar het 2e wisselpunt. Daar gebeurt exact hetzelfde zoals beschreven bij wisselpunt 1.  Het tweede wisselpunt is op de Neerzeldertseweg ter hoogte van kilometer punt 14.

Na de wissel van loper 2 naar 3, fietsen de 1e en 2e loper via de fietsroute terug naar Hoogland en parkeren de fietsen in de grote fietsenstalling bij de ingang van het dorpsfeest Hoogland en lopen vervolgens om het Dorpsfeest-terrein (zie pijlen ter plaatse) naar het verzamelpunt op de hoek van het fietspad Duivensteeg/Enkeerdpad. Daar wachten binnen het aangegeven vak loper 1 en loper 2 hun 3e loper op om vervolgens de laatste 300 meter over het Enkeerdpad samen naar de finish te lopen en te finishen als team.

 

De minimale leeftijd van een estafette team is 14 jaar. Behalve de lopers en fietsroute, is op kaart de plaats van de wisselpunten / fietsenstalling weergegeven evenals de waterposten onderweg.  Als team wordt alleen de totale teamtijd via de elektronische tijdswaarneming bepaald.

Mocht je vragen hebben mailen mag altijd, of neem contact op met ons via Facebook.