Tijdens het Dorpsfeest Hoogland organiseert atletiekvereniging Altis op zondag 16 september 2018 de 40eeditie van de Kok Wooncenter Halve van Hoogland. Het wordt een heel bijzondere editie. Het zal namelijk de laatste keer zijn dat Altis de Halve van Hoogland organiseert. Het wordt de Grand Finale!

De 40ste editie wordt omlijst met veel extra activiteiten. Zo is er de samenwerking met de Marathon Amersfoort op 10 juni 2018. Als je op 10 juni de halve marathon loopt en op 16 september de Halve van Hoogland volbrengt, krijg je een speciale medialleĀ  met de tijd voor de hele afstand!

Je moet je wel voor beide evenementen apart inschrijven.

De Halve van Hoogland behoort tot de grootste loopevenementen in de regio. Deelnemers uit het hele land komen af op de gecertificeerde 5 km, 10 km of halve marathon wedstrijden en prestatielopen. Voor de jeugd is voorzien in een Kidsrun over 900 m en een Juniorenrun van 2 km. Aan de allerjongsten is gedacht met een speels parcours op het feestterrein.

De inschrijving van de Halve van Hoogland is geopend op de website www.HalvevanHoogland.nl. Evenals voorgaande edities ondersteunt de Halve de Cliniclowns als goed doel. Gelijk met de inschrijving op de website kan een bedrag worden gedoneerd. Voor de (halve) Marathon Amersfoort moet apart worden ingeschreven. Dat kan op www.marathonamersfoort.nl