Info voor omwonenden

Hieronder staat de informatie uit de brief die naar omwonenden van het parcours is verspreid. Deze brief is hier te downloaden als PDF

Informatiebrief

Geachte heer, mevrouw, buurtbewoner,

Graag informeren wij u met deze bewonersbrief over de Kok Wooncenter Halve van Hoogland. Dit loopevenement wordt gehouden op zondag 16 september 2018 tussen 12.00-16.00 uur. Tevens is de 40ste editie de laatste editie. Het parkoers van dit loopevenement gaat door uw straat/wijk en kan daardoor hinder voor u opleveren. Wij proberen de overlast voor omwonenden van het parkoers tot het minimum te beperken. Tijdens het evenement zal het parkoers worden bewaakt door opgeleide verkeersregelaars en politie. In deze brief informeren wij u over de verkeersmaatregelen en op welke wijze u als bewoner tijdens het evenement uw wijk inkomt en kunt verlaten.

De Kok Wooncenter Halve van Hoogland is een loopevenement met regionale aantrekkingskracht. Het wordt georganiseerd door de Amersfoortse atletiekvereniging Altis in combinatie met het Dorpsfeest Hoogland. Start en finish vinden plaats op het terrein van het Dorpsfeest Hoogland op het evenement terrein Schothorst. Het parkoers zal worden afgezet om voor de deelnemers en de overige weggebruikers een veilige situatie te creëren, zoals gemeente en provincie van ons verlangd. Het parkoers van de 5 en de 10 km is gelegen rondom de woonwijk de Bik en het Park Schothorst en identiek aan die van vorig jaar. Het parkoers van de halve marathon is ook gelijk aan vorig jaar en gaat via de Hamseweg en de parallelweg Bunschoterstraat Hoogland-West in en komt via dezelfde route in Hoogland terug.

De verkeersmaatregelen gedurende de periode van 12.00 uur tot 16.00 uur bestaan uit:

In Hoogland:

  • Hamseweg vanaf De Koop tot aan de Van Boetzelaerlaan is afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Aan het begin Hamseweg/Maatweg wordt verkeer hierover geïnformeerd.
  • De parallelweg langs de Bunschoterstraat (oostelijke zijde) is afgesloten voor autoverkeer. Voor doorgaande fietsers en bromfietser wordt een gescheiden baan gerealiseerd.
  • Bij doorkomst van de Halve marathon om circa 13.40 uur via de rotonde “Formido” wordt het verkeer stilgezet op de Van Boetzelaerstraat. Verkeer dat Hoogland op dat moment inkomt, dient rekening te houden met een vertraging van ongeveer 10 minuten. Rond 13:40 uur adviseren u daarom indien mogelijk de ontsluitingsroutes via de Rondweg Noord en via de Maatweg te gebruiken, voor details zie onze website halvevanhoogland.nl.

Hoogland West:

  • De Coehorsterweg wordt voor doorgaand verkeer afgesloten. De woningen aan de Droevendaalsesteeg en tot aan de kapel aan de Coehorsterweg zijn normaal te bereiken. Vanaf de hoek Coelhorsterweg / Monseigneur van de Weteringstraat t/m de hoek Zuidereind / Grimmensteinseweg en naar de Neerzeldertseweg wordt alleen aan bestemmingsverkeer doorgang verleend.
  • De parallelweg van de Bunschoterstraat (westelijke zijde) is voor doorgaand verkeer afgesloten vanaf het viaduct A1 tot aan de rotonde Rondweg Noord.

Meer informatie en details over het parkoers vindt u op onze website www.halvevanhoogland.nl. Mocht u naar aanleiding van deze brief opmerkingen en/of vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het organisatiecomité: info@halvevanhoogland.nl, of 06-83640948 (alleen tijdens het evenement).

Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip en medewerking,

Met vriendelijke groet, Kees Boon
Voorzitter Organisatiecomité Kok Wooncenter Halve van Hoogland 2018